EUONYMUS

BEDRIJF:
Ons bedrijf is gestart in 1981 met 1600 m≤ serre.
Met de energiecrisis van de jaren ’80 werden wij genoodzaakt om naar teelten te zoeken die minder energie vroegen. Zo hebben de buitenteelten een uitbreiding gevonden.
De specialisatie van EUONYMUS kent momenteel een 30-tal variŽteiten, waarvan er momenteel een 15-tal jaarrond beschikbaar zijn.
Het grootste deel van deze containerplanten is bestemd voor uitvoer en vindt zijn weg via exportbedrijven.

Reeds vele inspanningen werden geleverd op het gebied van milieu:

  • Alle containervelden zijn recyclagevelden, hierbij wordt het regenwater en gietwater terug opgevangen en hergebruikt.
  • Wij nemen deel aan het MPS-VMS (MILIEUPROJECT SIERTEELT) sinds 1997. Hierbij worden de gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, energieverbruik en afval geregistreerd. Het behalen van het MPS A certificaat is onze troef, en dit label hebben wij reeds enkele jaren in ons bezit.

  • Na het inpotten van de planten voorzien wij de bovenste laag van de potgrond  met BIO-TOP, dit is een natuurlijk afbreekbaar product op basis van notenschalen. Hierdoor wordt onkruidgroei en mosvorming voorkomen en hoeven wij minder onkruidbestrijdingsmiddelen te gebruiken.

 

 Sinds 2001 kunnen de zaakvoerders Boudewijn en Annie de taken delen met hun dochter Nele en zoon Tim. Dit team wordt aangevuld met twee vaste medewerkers en een vijftiental seizoenarbeiders.